Ons dagboek 2007
 
Zwanger 24-12-2007


Dag lieverd

Het is Kerstavond en straks gaan we aan de familie vertellen dat we opnieuw zwanger zijn. We hebben voor de oma's een babykousje met daarin een rolletje papier met een tekstje:

Een eerste stapje is gezet
Hopelijk bederft de vlokkentest niet onze pret
Dan is er eind augustus Aiko's brusje
En kunnen we ons kindje verwelkomen met een kusje


Het is nu bang afwachten tot de vlokkentest hé Aiko maar we durven toch een beetje te genieten van het moment.

Zoentjes.

Papa & Mama
 

Worldwide Candle Lighting 09-12-2007


Ter herdenking van alle kinderen die de wereld verloren heeft, wordt er ieder jaar op de tweede zondag van december een nationale herdenkingsdag voor overleden kinderen gehouden.

Op deze dag wordt om 19u een kaarsje aangestoken door iedere persoon die zich aangesproken voelt. Dit kaarsje brandt ter ere van alle kinderen die gestorven zijn! Door dit te doen in de verschillende tijdsgordels, gaat er in 24 uur een golf van licht om de wereld.

Dit jaar wordt het Worldwide Candle Lighting gehouden op zondag 9 december 2007.

Mama heeft mooie kaarsen gezet aan de voorgevel van het huis Beertje. En ook bij Metertje zagen we allemaal lichtjes voor het raam.

Allemaal lichtjes voor jou Beertje!

Papa & Mama
 

Ouders van overleden kinderen 08-12-2007


Hey Beerebeer

Vandaag zijn we naar de ontmoetingsdag van ouders van overleden kinderen geweest op Gasthuisberg. Vooraf hadden Mama en ik wat schrik of het niet te moeilijk en emotioneel zou worden maar het heeft ons deugd gedaan.

Als we de zaal binnenkwamen, flitste direct "Wij zijn niet alleen" door mijn hoofd. Och Aiko toch, zoveel ouders die kunnen kind verloren hebben...

Uiteraard hebben we de mensen van de Thuiszorg terug gezien en het was natuurlijk heel leuk om face-to-face bij te praten. Nog specialer was onze ontmoeting met Ann en Kris, de ouders van Caroline*. Het was een heel gemoedelijk gesprek waarin opviel hoeveel gelijkenissen er zijn tussen ons verhaal en hun verhaal. We gaan zeker contact houden met hen.

Ook van de gastspreker hebben we iets opgestoken. Manu Keirse had het over omgaan met verlies en verdriet. Meneer heeft lang gesproken hoor Aiko en iedereen heeft de ganse tijd heel aandachtig geluisterd.

Meneer Keirse vertelde bijvoorbeeld dat we aandachtig moeten zijn om een nieuw kindje niet te laten leven in jou schaduw Aiko. Jij zal altijd ons unieke eerste kindje zijn maar dat betekent niet dat een volgend kindje constant met jou vergeleken moet worden hé. Want zo bestaat de mogelijkheid dat we jou beeld gaan idealiseren want jij kan niets meer misdoen voor ons hé, ah nee, jij bent een Engeltje .

Hij vertelde ook een verhaal over iets waar ik zelf ook geregeld aan denk. Op de boekenbeurs ontmoette hij een man die hem in naam van zijn moeder kwam bedanken. Bedanken omdat hij de overleden zoon van die moeder had vermeld in één van zijn boeken. Het had die vrouw erg aangegrepen dat na al die jaren nog eens iemand de naam van haar overleden zoon vermeld had.

Ik kan me heel goed inbeelden Aiko dat zoiets je als ouder moet aangrijpen. En ik hoop dat er voor ons geen tijd komt waarin er bijna niet meer over jou gesproken wordt. Voor ons zal je er altijd bijhoren en we zullen je altijd laten verder leven in zoveel mogelijk dingen. Deze website is één van die zaken.

Zoentje.

Papa & Mama
 

Sinterklaas 06-12-2007


Dag Beerebeer

Vandaag is het Sinterklaas en Mama heeft voor jou een mooie pop gekocht hoor. Ze heeft blauwe ogen en blond haar, net zoals jij

Kusjes.

Mama & Papa
 

Buizerd 25-11-2007


Dag Kampioentje

Vandaag is Papa gaan fietsen met Wim en er is ons iets speciaal overkomen. Toen we gisteren naar Rosita in Roswinkel reden om je urne te halen reden we door uitgestrekt landbouwgebied en zagen we geregeld roofvogels rondcirkelen, zo van die buizerds en valken. Mama en papa vonden dat echt indrukwekkend.

In Rosita's atelier stond er een opgezette buizerd. Dat dier facineerde me al toen we bij Rosita waren maar ik heb daar geen vragen over gesteld omdat er nu éénmaal zoveel andere dingen waren om over te praten.

Nu komt de clue: deze ochtend fietste ik met Wim door Heverleebos en opeens komt er een buizerd pal op ons afgevlogen en dat dier landt vlak naast ons in een boom en kijkt ons lang en indringend aan. Dat was echt een prachtig moment. Een heel mooi imposant dier zo een buizerd met een ton charisma.

Wat zijn de kansen dat er in Heverleebos een buizerd recht op je afkomt hé?

Daarop heb ik naar Rosita gemaild en verteld over mijn ontmoeting met de buizerd. Ik zeg erbij dat het zo eentje was zoals in haar atelier. En nu wordt het helemaal mooi: ze raadde mij aan om een een kijkje te nemen op haar website waar ze over haar buizerd-verhaal vertelt (ik kende dat verhaal tot dan nog niet hé).

Ze vertelde me ook dat ze nadien nog een visioen heeft gehad waarin die buizerd haar bezocht. Kijk, ik geloof niet in een hemel met rijstpap enzo hé Beertje. Maar ik geloof wel dat er iets gebeurt met onze energie of ziel. En die buizerd: dat was voor mij zonder twijfel een teken van jou Aiko!

Dikke kus.

Papa
 

Urne 24-11-2007


Dag Beertje

Vandaag zijn we je urne gaan halen in Roswinkel, bijna 4 uur rijden naar het noorden van Nederland. De urne is ronduit prachtig Aiko. Ze sluit perfect aan bij jou persoonlijkheid. We hebben foto's van de urne geplaatst onder 'Andere' in het fotoluik van je website.

Het was een heel bijzondere ontmoeting met Rosita van Art From The Heart, de dame die je urne heeft gemaakt. Rosita is een heel spirituele persoonlijkheid en we hebben met een haar een heel diepgaande babbel gehad die we nooit zullen vergeten. Het was allemaal weer heel emotioneel hoor. Je hebt Rosita gecharmeerd want we hebben veel foto's meegenomen

Bij één van je foto's zei ze iets wat me erg aangreep: "Op deze foto kan je zien dat Aiko een oude ziel heeft". Het greep me aan omdat het perfect verwoordt wat ik ook al voelde maar nooit in woorden heb kunnen omschrijven. Een ziel die al veel heeft meegemaakt en die ons op heel korte tijd heel veel heeft geleerd, maar die nu al weer op een ander golf zit met andere opdrachten. Een ziel die voor altijd met ons verbonden is.

Hier een foto van ons met Rosita.

Papa & Mama
 

Cherry blossom kleedje 15-11-2007


Dag modepopje

Mama heeft voor jou een kleedje gekocht met een motiefje van Japanse Kerselaar bloesems. Je weet wel hé Beer hoe bijzonder de betekenis van die bloesems voor ons is. Het is een prachtig kleedje Aiko, zelfs een beetje Japanse stijl. Wat zouden we ervan genieten als jij dat kleedje zou aandoen.

Knuffels.

Mama
 

Terug gaan werken 26-10-2007


Hey Aikobeer

Op 1 oktober was Papa's eerste werkdag. En op 17 oktober was ons Mama aan de beurt. Mama was al thuis sinds eind december van vorig jaar en Papa is thuis sinds 14 februari.

Amaai Aiko, dat is wel even wennen hoor zo terug gaan werken. We zijn dat ritme niet meer gewoon hé en daarbij komt nog dat het emotioneel ook niet makkelijk is. Als je terug gaat werken, besef je pas hoe de wereld maar rond blijft draaien. Ongeacht wat er ook gebeurt in je leven, de wereld staat niet stil hé Beertje.

Maar veel meer dan vroeger trappen we nu soms hard op de rem hoor en blijven we bewust bij dingen stilstaan. Om zaken in perspectief te plaatsen, om te herrineren, om tot rust te komen, om te genieten en weg te dromen. Wat voor zin heeft het om jezelf voorbij te leven en niet te kunnen genieten was geweest is of wat nu is?

Dikke zoen!

Papa
 

Leuk bezoek 10-10-2007


Dag Beertje

Vandaag is Josy langsgeweest. Was leuk om nog wat te praten over jou. Ze vertelt af en toe wat tegen jou als ze naar je foto kijkt, zei ze. Was wel lief om te horen en ook wel leuk om te weten dat er toch zoveel mensen nog altijd aan jou denken...ons klein lief meisje... Je moest eens weten wat je in onze harten teweeg gebracht hebt...

Knuffels.

Mama
 

Boompje verplant 01-10-2007


Hey Kampioentje

We hebben vandaag je boompje verplant hé. Je Kerselaar staat beeldig in de nieuwe tuin Aiko. En we hebben genoeg grond meegenomen uit de oude tuin hoor zodat we zeker zijn dat wel alles meehebben . Nadien hebben we met z'n allen rond je boompje gelegen en naar de wolken gekeken. We hebben je heel dichtbij gevoeld.

Zoentjes.

Mama & Papa
 

Flandrien 15-09-2007


Dag Beertje

Onlangs is Wim van de Thuiszorg langsgeweest. Het was wel grappig hoor. Papa was met nonkel Nicolas en Opa een beetje aan het helpen vooraan aan de nieuwbouw. Ik was pas gaan mountainbiken in het bos en stond daar met een roze koersbroek en daarop een blauwe short... en dan zoals de echte bouwvakkers in de zomer, in bloot bovenlijf met twee kleurrijke Japanse mouwen

En Wim die passeert mij op zijn koersfiets volledig uitgedost als een echte Flandrien. Ik had hem eerst niet herkend en hij mij ook niet. Haha, dat was lachen Enfin, 't was heel tof om de Wim terug te zien. We hebben afgesproken om samen eens te gaan fietsen.

Een zonnekus voor jou!

Papa

Kitten 16-08-2007


Hey Aiko

Gisteren is er iets bijzonder gebeurd. Opeens zat er 's avonds op het terras een klein poesje, ze was aan het miauwen aan het schuifraam. Bob begon opeens heel hard te blaffen en we schrokken nogal. Maar het poesje bleef toch zitten en wenen. We hebben het poesje dan maar binnen genomen en eten gegeven. En weet je wat? Het is een meisje, net zoals jij

Zou dit misschien een teken van jou zijn? In onze tuin komen immers nooit katten met Bobje die hier altijd over zijn terrein waakt.  En nu opeens een kitten aan ons schuifraam en een meisje dan nog. We vinden dat toch wel bijzonder hoor.

Het is leuk voor ons om zoiets klein, warm te kunnen knuffelen. Zo voelt het alsof jij ook weer een beetje dichterbij ons bent Helaas zullen we met Bobje het poesje niet kunnen houden houden hé. We zullen wel een goede thuis voor haar vinden.

Knuffel!

Papa & Mama
 

Viering 11-08-2007


Dag Schattebolleke

Vandaag was het jouw viering. Het was allemaal heel emotioneel maar ook heel mooi hoor. Je boompje staat prachtig in de tuin.

Er gebeurde op de viering trouwens ook nog iets grappig. Toen iedereen rond het boompje een beetje asse strooide, heeft Rudy binnen in huis zijn wierrook laten branden. Amaai Aiko, we kwamen terug binnen en heel het huis was vol rook, we zagen geen hand voor onze ogen.

Na de viering hadden we geen zin om thuis te blijven en in die rook te zitten. Mama en papa zijn dan naar Leuven getrokken. We vluchten wel vaker weg van huis hé de laatste dagen. Jij weet dat wel want je bent altijd mee onderweg. Er was heel veel volk want het was Marktrock. We hebben een terrasje gedaan en iets gegeten.

Het ging ons redelijk goed af, hoewel Mama toch even heeft gehuild toen naast ons een gezinnetje met een baby'tje kwam zitten. Het kindje geeuwde zo lief en die kleine dingen waarbij de meeste mensen niet stilstaan, moeten wij nu missen hé Beertje.

Ah ja, door de overdosis wierrook in ons huis hadden we schrik dat je geurtje uit je parkje zou verdwijnen. Maar dat is niet het geval hoor, we ruiken je nog altijd. Snuffelen zoals Bobje doen we soms.

Papa & Mama
 

Boompje 09-08-2007


Hey Schat

We zijn vandaag je Japanse Kerselaar gaan kopen. Gelukkig hebben we er nog eentje gevonden want het is helemaal het seizoen niet hé Beertje. Nu zijn er nog geen bloemetjes aan natuurlijk, dat zal voor april-mei zijn van volgend jaar. Overmorgen gaan we het boompje planten hé Aiko op jou viering.

De man in het tuincentrum vroeg ons waarom we absoluut nu een Japanse Kerselaar nodig hadden. We hebben dan verteld over jou en onze reis. Hij zei dat hij ons bewonderde omdat we zo goed over alles kunnen praten. We doen ons best hé Beertje maar het is toch allemaal heel moeilijk.

Mis je.

Mama & Papa
 

Josy 08-08-2007


Hey Beertje

Vandaag is Josy hier geweest. Normaal had je vandaag kiné maar Engeltjes hebben dat niet meer nodig hé   We hebben samen met Josy gelachen en gehuild. Zo gaat dat tegenwoordig hé Beer, een goed met een slecht moment. Door jou hebben we toch prachtige persoonlijkheden leren kennen hé Aiko: Josy, de mensen van de Thuiszorg, Rudy,...

Dikke zoen!

Papa
 

Engeltje 07-08-2007


Hey Beertje

Het doet verschrikkelijk veel pijn dat we jou niet meer kunnen vastpakken, een knuffel geven, een zoen geven. Deze ochtend toen we wakker werden, heeft Mama heel hard gehuild hoor. Wat een leegte laat jij achter Aiko, wat een onmenselijke leegte.

En toch, tegelijkertijd lijkt alsof je nog altijd hier bent. We voelen je nog altijd dichtbij. We beloven je dat we er alles zullen aan doen om dat gevoel te koesteren. Jij hoort er voor altijd bij Beertje. We zullen je altijd in alles blijven betrekken. Zoals Rudy het zei hé Beer: "Een ouder heeft met zijn kind een band die verder reikt dan het leven".

Papa & Mama
 

8 jaar een Engeltje 06-08-2007
Liefste Kampioentje, Het wordt voor mij elk jaar moeilijker om een berichtje op je stekje te plaatsen. Mijn pen is de laatste jaren helemaal aan het opdrogen en ik voel me daarover vaak schuldig. Met tranen in de ogen schrijf ik dit berichtje. Wat ben ik blij dat we jouw website gemaakt hebben. Als ik het dagboek herlees, of de 'weetjes', dan komen er heel veel details terug die ik door de jaren heen vergeten ben. Je zusje Bodhi, die nu 6 is en volgende maand naar het eerste leerjaar gaat, stelt geregeld vragen over jou. Het is moeilijk om zonder tranen antwoord te geven op vragen zoals "Hoe is zusje gestorven, en wat hebben jullie dan met haar gedaan?". Maar tegelijkertijd ben ik blij dat ze zich zo bewust is, dat jij altijd haar grote zus zal zijn. Vanavond hebben Mama en ik een gelukslampion voor jouw opgelaten. Wij zijn blijven turen tot het lichtje verdween hoog in de hemel. Je zal bent en blijft onze eerste prachtmeid. Zoentjes! Papa
Dag lieve Aiko*, 22-07-2007

Dit jaar lukt het me maar niet om mijn tekstjes op je site te krijgen. Ook aan een reactie op het mailtje van de ouders van Lara heb ik enkele dagen gewerkt maar ik kreeg mijn zinnen niet mooi verwerkt en verzonden. Het besef dat het verdriet van deze mensen heel pril is, maakt het soms moeilijk om de juiste woorden te vinden. Het gemis en de gedachten zijn er nog dagelijks maar het krijg een plaats in je leven. Onze mooie Aiko-boom dagelijks kunnen bewonderen. Het kaarsje dat we nog dagelijks bij je foto branden. Leuke herinneringen die plots boven komen tijdens warme gesprekken. Je zusje dat zegt dat ze je mist als ze wat verdrietig is, hoewel ze je nooit heeft mogen kennen, gek hé ...

Lieve Aiko*, binnenkort komt er weer de herinnering aan de dag waarop je ons prachtig engeltje bent geworden. Veel te vroeg!

Vergeten doen we je nooit lieve kleine schat maar koesteren des te meer... voor altijd in onze harten... zo' n pareltje!

Vele dikke knuffel zoenen van ons alle drie,

Bodhi, papa en mama!

 
©de-witte