Ons dagboek 2010
 
Eindejaar 29-12-2010


Dag lieve schat,

Het is ondertussen weer enkele maanden verder. De warme zon heeft plaats gemaakt voor een witte winter. Zoveel sneeuw hebben we hier nog niet vaak gezien.

Je boompje heb ik weer in de lichtjes gezet. Zo straalt hij nog steeds en kunnen we hem mooi zien in het donker. De vogeltjes hebben ook nu weer hun favoriete tak gevonden in jouw boompje.

Onlangs zijn we naar de ontmoetingsdag in Gasthuisberg geweest en hebben vernomen dat er ondertussen weer veel Engelenvriendjes zijn bijgekomen. Het doet je toch weer nadenken als je zoiets hoort. Het verdriet, de vragen, de ongerustheid ... iets waar je nooit meer van verlost geraakt. Gelukkig zijn er ook nog de mooie herinneringen aan jou. Hoe vaak wij jouw naam nog vernoemen, ons Aiko dit, ons Aiko dat, ... ja ja je bent voor ons nog altijd aanwezig. Waar het hart van vol is loopt de mond van over! Daar ben ik trouwens blij om.

Je kleine zusje is een groot meisje aan het worden en echt kleutertje. Een dame met pit mag je wel zeggen maar een lieve. Ze gooit jou voor het slapengaan een zoentje en kijkt dan even naar de foto's. Het eigenaardige is dat jij voor haar ook altijd haar kleine zusje zal blijven omdat zij jou alleen maar zo zal kennen.

We hebben voor kerst een mooi boek gekocht over prinsessen van de wereld en wat stond daar in... een verhaal over de Japanse Prinses Aiko. Er stond een prachtige tekening bij, echt in de sfeer zoals op je site, met cherry-blossems. Dit konden we niet laten liggen een pakje speciaal voor jou.

Lieve Aiko, weet dat we nog elke dag aan je denken en jou zo goed als mogelijk al onze liefde schenken. We zien je graag, lieve schat!

Mama, Papa & Bodhi XXX

 

Piccola Bella! 06-08-2010


Dag Schattebolleke

Vandaag, 3 jaar geleden, ben je ons Engeltje geworden. Sommige dagen lijkt het nog alsof het gisteren was. Vooral de laatste dagen zijn weer heel emotioneel geweest. Den Bompa is vorige zaterdagnacht overleden en hij wordt morgen begraven, één dag na jouw Engeltjesdag. Ik ga morgen proberen om een mooie tekst voor te lezen op zijn begrafenis maar het zal niet makkelijk zijn. Ook jij wordt er in vernoemd want je was Bompa's eerste achterkleinkind. Bompa was ook vader van een overleden kindje, van Jantje, en dat heeft toch een beetje een extra band gesmeed tussen ons.

We missen je nog elke dag Aiko en je naam wordt nog dagelijks uitgesproken. Je zusje Bodhi is nu 18 maanden en ze spreekt haar eerste woordjes. Ik ben 'Popo' en bijna alle fruit noemt ze 'appel' maar dan uitgesproken als 'aaaappèl', of 'appelsien' wordt  'aaaappèl-si' en in een creatieve bui maakt ze er soms ook 'Aiko-si' van. Bodhi kan je naam al heel mooi uitspreken en op haar manier beseft ze zeker dat je nog heel aanwezig bent bij ons. Ze gooit blaaskusjes naar je foto's en ze herkent ook je foto's, ook als ze bijvoorbeeld in het huis van de Oma's is. Eén van haar hobby's is alle kasten te openen en soms komt ze heel fier een kaarsje tonen en dan zet ze het mooi naast jouw foto op de kast. Ze is ondertussen al een flinke peuter jouw zusje, en ze heeft energie voor twee.

Tijdens onze vakantie in Italië was Bodhi de lieveling van de eigenaars van de hoeve waar we verbleven in Toscane. Die mensen waren ongeveer de leeftijd van onze ouders en ze hunkerden naar kleinkinderen die ze zelf nog niet hadden. Het was hartverwarmend om te zien hoe ze ons 's avonds in het restaurant graag hielpen om Bodhi eten te geven en met haar rond dolden op het domein. 'Piccola Bella' noemden ze Bodhi wat zoveel betekent als 'lief klein meisje'. Jij bent ook nog altijd onze 'Piccola Bella' Aiko! De vakantie was bijna perfect... Was jij er maar bij geweest...

Dikke zoen van Papa, Mama & je zusje Bodhi

 

Roze wolk! 22-04-2010


Dag lieve schat,

Er is weer even wat tijd tussen ons schrijven maar zoals je weet denken we elke dag aan jou, lieve Aiko.

Je boom heeft ondertussen al veel bloemknopjes klaarstaan. Ik kijk er naar uit als die mooie roze wolk weer in bloei staat. Stralend als de zon in de blaadjes schijnt ... Jouw boompje komt trouwens beter tot zijn recht nu de eerste grasmaaibeurt erop zit.

Als je eens kon voelen hoe graag ik je nog eens zou willen knuffelen en vastpakken. Soms kunnen die gevoelens een mens echt overvallen. Met tranen in de ogen tot gevolg ... ik krijg er hartkloppingen van in mijn keel.

Je kleine zus is al een flink peutertje aan het worden. Een echt klein kapoentje. Als we zeggen “geef een kusje aan Aiko” dan probeert ze een kusje te smijten met haar handje en blaast ze er even op. Jij tovert telkens weer een lach op haar en ons gezicht. Was je nog maar bij ons .....

Dikke knuffels,

Mama, papa en Bodhi

 

Hiep Hiep Hoera!!! 10-01-2010


Lieve Aiko,

Het is vandaag al 3 jaartjes geleden dat jij als mooiste wonder in ons leven terecht bent gekomen. Een dag vol emoties en een pracht van een dochter. We zullen het nooit vergeten!

Mama heeft vandaag, speciaal voor jou verjaardag cakejes gebakken. Je zou ze super lekker vinden, net zoals je zusje, de snoepster

Ondertussen ziet alles hier nog steeds sneeuwwit. Op de takken van je boompje hebben al vele vogeltjes naar hartelust  komen smullen van de lekkere mezenbollen. We hadden samen een mooie grote sneeuwman kunnen maken en met de slee kunnen rondglijden... Een warme gedachte die hoort bij de hartverwarmende herinneringen aan jou... onze lieve schat!

Altijd stralend aan de hemel en heel dichtbij in ons hart!  Dikke knuffels van ons allemaal!

Mama, papa, je zusje Bodhi en kleine vriend Bob!

 

 
©de-witte