Zwangerschap
 

Zwanger

Het is april 2006 wanneer we vernemen dat we zwanger zijn. Twee predictorsticks, en tenslotte een bloedproef bij de huisarts, brengen uitsluitsel van wat er zich afspeelt in An's buik. Dolblij en fier zijn we. We zijn zwanger! Ja, wij! Een koppel dat openlijk nooit veel over een kinderwens praat maar binnenin wel altijd al weet dat ze ooit aan kindjes gaan beginnen.

Eén oma is door het dolle heen, de andere oma is iets meer geschrokken, een opa beseft plots dat hij geen 25 jaar meer is. Om maar te zeggen dat het voor onze ouders een zeer grote verrassing is. Maar ze zijn allemaal heel blij hoor, 't is gewoon even wennen.

Amaai, ons kindje begint nog maar pas te groeien in de buik en het brengt al een veelvoud aan emoties te weeg.

Namen

Over een naam voor een meisje zijn we het heel snel eens. Over de naam voor een jongetje doen we iets langer, en ja natuurlijk, we zijn ervan overtuigd dat ons kindje een zoontje zal zijn. Gewoon een voorgevoel. Maar zover zijn we helemaal nog niet en we zijn al blij dat we twee leuke Oosterse namen met een mooie betekenis hebben gevonden.

De papa is nogal geïnteresseerd in het boeddhisme en de Japanse tatoeage cultuur en dat is blijkbaar door de jaren heen bij de mama ook wel ergens blijven hangen want het is An die komt opzetten met beide naampjes.

Echo

Nog een uniek moment is natuurlijk de eerste echo. Voordien is de zwangerschap toch nog altijd een beetje onwezenlijk. Maar tijdens die eerste echo zie je dan voor het eerst dat kleine wezentje. Onbeschrijfelijk.

Zwangerschap

An beleeft een probleemloze zwangerschap met zeer weinig ongemakken. Zij is ook bijna tot het einde van de zwangerschap blijven werken.

Mama voelt de baby wel zeer zelden schoppen in de buik en ook papa heeft zelf nog maar één schopje gevoeld. We stellen ons daar echter geen vragen bij. De gynaecoloog spreekt immers altijd over een heel beweegelijke baby en we zien dat zelf ook meermaals op de monitor.

Oh ja, het geslacht willen we niet op voorhand weten, dat moet een verrassing blijven.

De bevalling is uitgerekend voor 13 januari.

 
©de-witte