Mei 2007
 
Moederdag
 
Op 13 mei is het Moederdag en de mama krijgt van ons Aiko en de papa een heel grote foto van Aiko op doek. Het is een zwart/wit foto van 80cm op 60cm en ons Aiko staat op de foto helemaal in haar nakie. Het wordt zeker een blikvanger in ons interieur. Mama is blij met haar kado. 
 
Reutel

An van de thuiszorg komt langs op 23 mei en dan doet ons Beertje het nog altijd heel goed maar naar het begin van de week daarop begint Aiko last te krijgen van een aanhoudende reutel in haar keel.

De 29e hebben we om 11u30 een controleafspraak bij Dr. Rentmeesters in het Heilig Hart, zij is de pediater die Aiko volgt sinds haar geboorte in januari. De wachtkamer zit boemvol maar Aiko's reutel trekt meteen de aandacht van de dokter en we mogen direct naar haar cabinet.

Het valt meteen op dat de reutel heel wat minder is als we Aiko uit de maxi-cosi nemen en plat leggen op de brits. Met de stethoscoop hoort de dokter niets op Aiko's longen maar ze wil absoluut zeker zijn en maakt onmiddellijk een afspraak om foto's te laten maken van Aiko's longen.

Binnen een tijdspanne van een half uurtje zijn de foto's gemaakt en krijgen we het gerustellende nieuws dat Aiko's longen nog steeds zuiver zijn. Oef! Wat was dit weer een stressmoment. We zaten weer even op die nare roetsjbaan van midden februari.

Diafragma

Toch is de toestand van Aiko veranderd hoor. Het lukt niet meer met de maxi-cosi. Blijkbaar zorgt de maxi-cosi ervoor dat haar diafragma zodanig in een bepaalde hoek komt te liggen die ons Aiko een ongemakkellijk gevoel geeft. Als we haar in de maxi-cosi leggen, begint ons Beertje te reutelen. Leggen we haar in de platte koets dan ligt Aiko wel comfortabel en heeft ze geen last van die reutel. 

Het is snel duidelijk voor ons dat we de maxi-cosi langs de kant zullen moeten laten. Hoewel dit natuurlijk betekent dat onze mobiliteit heel wat beperkt wordt, de maxi-cosi is immers Aiko's vervoersmiddel als we de auto gebruiken, leggen we ons snel neer bij deze nieuwe situatie. We willen er alles aan doen om ons kindje comfortabel te houden en als dat betekent dat we minder vaak weg kunnen met Aiko en de wagen, dan is dat maar zo.
 
©de-witte